ریاضی ماکو

وبلاگ ریاضی شهرستان ماکو

ریاضی ماکو

وبلاگ ریاضی شهرستان ماکو

اطلاعیه سازمان سنجش اموزش کشوربرای ازمون سراسری 93

اطلاعیه سازمان سنجش اموزش کشور
 درخصوص مصوبات کارگروه ماده (4) قانون پذیرش دانشجو
 برای ازمون سراسری سال تحصیلی 93-1392
 بدینوسیله به اطلاع داوطلبان ورود به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور در سال 1392 می رساند، براساس مصوبه کارگروه ماده (4) قانون پذیرش دانشجو، پذیرش دانشجو در تعدادی از کد رشته محل‌های تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی، بدون برگزاری آزمون و براساس سوابق تحصیلی تعریف شده در قانون پذیرش دانشجو مصوب سال 1386 مجلس شورای اسلامی صورت می پذیرد. پذیرش برای این کد رشته محل‌ها در سال جاری و از نیمسال دوم سال تحصیلی 92-91 شروع خواهد شد، که شرایط، ضوابط، نام و عنوان کد رشته محل‌‌های مذکور در دفترچه ثبت نام آنها که در نیمه دوم دی ماه حسب مورد از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور و مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی در اختیار داوطلبان قرار می گیرد، منتشر خواهد شد. برای کد رشته محل‌هایی که براساس سوابق تحصیلی دانشجو می‌پذیرند، باید داوطلبان به نکات زیر توجه نمایند:

1- پذیرش بدون آزمون در سال دو بار صورت می پذیرد که ثبت نام برای ورودی مهرماه در نیمه دوم مرداد ماه و ثبت نام برای ورودی های نیمسال دوم در نیمه دوم دی ماه صورت می گیرد.
2- کد رشته محل‌ های بدون آزمون که پذیرش آنها از طریق سوابق تحصیلی صورت می‌گیرد، شامل کد رشته محل‌ های علوم پزشکی نمی شود.
3- ثبت نام برای کد رشته محل‌های بدون آزمون دانشگاه پیام نور و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی توسط سازمان سنجش آموزش کشور و برای کد رشته محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی، توسط مرکز آزمون دانشگاه مذکور صورت می پذیرد.
4- کد رشته محل‌هایی که پذیرش آنها از طریق سوابق تحصیلی صورت می گیرد از هیچ روش دیگری (آزمون، فراگیر و ...) پذیرش نخواهند داشت.
5- داوطلبانی که از طریق سوابق تحصیلی برای رشته محل پذیرش می گیرند، اجازه انتقال یا تغییر رشته به رشته محل دیگری را که پذیرش آنها با آزمون است، ندارند.
6- پذیرش بدون آزمون شامل آزمونهای دوره‌های تحصیلات تکمیلی (کاردانی به کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری) نمی‌باشد.

 

برای سایر کد رشته محل‌های که پذیرش آنها از طریق آزمون صورت می‌گیرد توجه به نکات ذیل ضروری است:

الف- ثبت نام و پذیرش رشته محل‌های آزمونی دانشگاه آزاد اسلامی برای سال تحصیلی 93-1392 از طریق سازمان سنجش آموزش کشور انجام خواهد گرفت و برای سال تحصیلی 93-1392 دانشگاه آزاد اسلامی ثبت نام و آزمون مجزایی نخواهد داشت. لذا داوطلبان علاقه‌مند به انتخاب کد رشته محل‌های با آزمون دانشگاه آزاد اسلامی لازم است که در آزمون سراسری سال 1392 ثبت نام نمایند. به همین منظور این داوطلبان می توانند از امروز دوشنبه 91/9/20 لغایت روز شنبه 91/9/25 از طریق سایت سازمان سنجش اقدام به ثبت نام نمایند. همچنین داوطلبانی که در تاریخ مقرر موفق به ثبت نام نشوند، می توانند از روز دوشنبه 91/11/30 لغایت پنج شنبه 91/12/3 اقدام به ثبت نام کنند.
ب- پذیرش داوطلبان علاقه‌مند کد رشته محل‌‌های با آزمون دانشگاه آزاد اسلامی براساس شرایط و ضوابط آزمون سراسری که در دفترچه راهنمای ثبت نام و شرکت در آزمون سراسری سال 1392 (دفترچه شماره 1) درج شده است و همچنین سایر شرایط و ضوابط که در دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی آزمون سراسری سال 1392 (دفترچه شماره 2 ) درج خواهد شد صورت می‌پذیرد.
 

روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور

ریاضی تجربی را چگونه بخوانیم؟

حجم بسیار زیاد و تنوع در درس ریاضی تجربی، عواملی هستند که بایستی داوطلبین تجربی با برنامه‌ای ویژه و پیوسته، خود را در این درس بسیار مهم برای کنکورسراسری آماده کنند تا به بهترین نتیجه برسند. 
مطالعه ی درس ریاضی تجربی را باید بر مبنای سه اصل یادگیری، تمرین و مرور قرار دهیم که در ذیل به هر یک از این موارد می پردازیم:

یادگیری:

اولین مرحله از مطالعه، یادگیری است که می‌توان گفت، بهترین اصل است؛ چرا که تا درست و مفهومی یاد نگیریم، نمی‌توانیم سؤالات ریاضی را به درستی پاسخ دهیم؛ پس بایستی از تمام ابزارهای موجود برای یادگیری استفاده کنیم. ابزارهای یادگیری این درس عبارتند از: کلاس، جزوه و کتاب درسی. شما داوطلب عزیز تجربی باید به دقت در کلاس، درس را از دبیر بیاموزید، سپس در همان روز، مبحث تدریس شده را از جزوه، مطالعه و مثال‌ها را مجدداً حل کنید.
 بعد از خواندن جزوه، نوبت به مطالعه‌ی کتاب درسی می‌رسد که بایستی خط به خط آن را بخوانید و تمام مثال‌ها و تمرین‌های حل شده و حل نشده را حل کنید. تعدادی از تست‌های کنکور سراسری، عیناً از مثال‌ها و تمرین ها و نکات متن درسی مطرح می‌شود. توجه داشته باشید برای حل سؤالات ریاضی، تنها یاد گرفتن نکات، قضیه‌ها و فرمول‌ها کافی نیست بلکه بایستی علاوه بر یادگیری و فهمیدن، آن‌ها را به خاطر بسپاریم، چرا که در جلسه‌ی آزمون، نه کتاب داریم و نه جزوه. 
پس اول به دقت و مفهومی یاد بگیرید و سپس فرمول‌ها و نکات و رابطه‌ها و .... را حفظ کنید. در ادامه ی مرحله یادگیری لازم است، تعدادی تست به طور آموزشی از مبحثی که مطالعه کردید، حل کنید. در حل تست به طور آموزشی، زمان تست زدن مهم نیست، بلکه یادگیری تمام نکات تست و به کار گیری مطالب مطالعه شده در حل تست، مهم است. در هنگام حل تست آموزشی می‌توانید از جزوه و یا کتاب درسی و یا حتی پاسخ تشریحی تست کمک بگیرید. تعداد تست های آموزشی باید به اندازه‌ای باشد که تمام مطالب درسی در آن مبحث را پوشش دهد.

پس از حل تست‌های آموزشی، نوبت خلاصه‌نویسی است. مباحثی را که مطالعه و چند تست آموزشی از آن حل کردید را خلاصه‌نویسی کنید. سعی کنید در خلاصه‌نویسی، تمام مطالب و نکات مهم را یادداشت کنید. با پایان خلاصه نویسی، مبحث مطالعه شده‌ی مرحله‌ی اول مطالعه که یادگیری است، به پایان می‌رسد.

تمرین:

اکنون که درس را خوب یاد گرفته و خلاصه نویسی کردید، بایستی برای تثبیت و تسلط مطالب و نکات درسی و نیز بالا رفتن سرعت تست‌زنی، تعدادی تست را به صورت تمرینی حل کنید. تست‌هایی را که حل نکردید و یا غلط حل کردید، حتماً علامت‌گذاری کنید، چرا که در این تست‌ها ضعف دارید و باید آن‌ها را برطرف کنید. 
چون حجم مطالب درسی و تنوع آنها زیاد است، نبایستی تعداد تستهای تمرینی به قدری زیاد باشد که از مباحث دیگر عقب بیفتید؛ باید تست را به دقت و متناسب با حجم مبحث مطالعه شده انتخاب کنید. اگر مبحثی را به طور کامل نخواندید، به حل تستهای تمرینی نپردازید، مثلاً تا تمام نکات دنباله را یاد نگرفتید، از مبحث دنباله، تست تمرینی حل نکنید. توصیه میکنم، متناسب با هر یک تستی که از یک مبحث در کنکور سراسری مطرح میشود، حداقل 50 تست به طور تمرینی حل کنید، مثلاً اگر از مبحث مجانبها در کنکور سراسری، یک سؤال مطرح میشود، حداقل باید 50 تست مجانب، به طور تمرینی حل کنید.

در انتخاب تستهای تمرینی، اولویت با تستهای کنکورهای سالهای گذشته است چون هم استاندارد هستند و هم تمام مطالب درسی را پوشش میدهند.

مرور:

چون حجم مطالب در درس ریاضی تجربی زیاد است، لذا ممکن است بعضی از مطالبی که قبلاً مطالعه کردید، فراموش شود. در این صورت بایستی در فواصل معین، مطالب را مرور و دوره کنیم. در این مرحله از مطالعه هم میتوانیم از جزوه و هم از خلاصه‌نویسیها استفاده کنیم. پس از خواندن آنها و یادآوری نکات، بهتر است به سراغ تستهای علامت‌گذاری شده برویم و آنهایی را که قبلاً اشکال داشتیم، مجدداً حل کنیم و اگر زمان داشتیم، تعدادی تست جدید از آن مبحث را حل کنیم. هر اندازه بتوانیم تعداد دفعات مرور را بیشتر کنیم، آماده‌تر شده و حضور ذهن بالاتری برای حل سؤالات تستی پیدا می‌کنیم. دبیر ریاضی دبیرستان‌های بندرعباس و قشم